Εγγράψου και πάρε 50 πόντους από την πρώτη κιόλας παραγγελία για εκπτώσεις και προσφορές!

Το καλάθι μου

ΜΙΝΙ ΚΑΛΑΘΙ

Προστασία προσωπικών δεδομένων και Πολιτικής Cookie

Εκπτώσεις στις πιτζάμες

Loading...

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ

Χρησιμοποιούμε πληροφορίες για διάφορους σκοπούς, όπως για τη διαχείριση της παραγγελίας σας, για να σας προσκαλέσουμε στις εκδηλώσεις μας ή για να σας στείλουμε σχετικά μηνύματα μάρκετινγκ/διαφήμισης. Κατωτέρω περιγράφουμε ποιες πληροφορίες συλλέγουμε και πώς αποκτούμε αυτές τις πληροφορίες από εσας.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ

Αν δημιουργήσετε λογαριασμό στο Closet22 θα ζητήσουμε από σας να μας δώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας, όπως το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και το φύλο.

Επίσης όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας ενδεχομένως θα μας δώσετε ορισμένα προσωπικά στοιχεία σας, όπως είναι η ταχυδρομική διεύθυνσή σας, οι λεπτομέρειες του τρόπου πληρωμής όταν παραγγέλνετε από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας και η διεύθυνση e-mail σας όταν εγγραφείτε, για έναν από τους διαγωνισμούς ή τα ενημερωτικά δελτία μας. 

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και από τον τρόπο που τις χρησιμοποιείτε. Όταν επισκεφτείτε κάποιον από τους διαδικτυακούς μας τόπους, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας, εξατομικεύοντας και βελτιώνοντας την εμπειρία σας, όταν χρησιμοποιείτε τις ιστοσελίδες μας. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν:

 

• τη διεύθυνση IP σας

• την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας

• την διεύθυνση URL παραπομπής (ήτοι, η ιστοσελίδα από την οποία προήλθε ο επισκέπτης)

• τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο

• πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.

• Cookies και άλλα αναγνωριστικά: Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες για να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε πληροφορίες όταν επισκεφτείτε τις      ιστοσελίδες μας και αυτό ενδεχομένως περιλαμβάνει την αποστολή ενός ή περισσοτέρων cookies ή άλλων αναγνωριστικών προς τη συσκευή σας. Στη συνέχεια του παρόντος κειμένου θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookies και τα αναγνωριστικά και για το πώς μπορούν να απενεργοποιηθούν. 

 

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ

Κατά την επικοινωνία και αλληλεπίδρασή σας μαζί μας χρησιμοποιούμε και αναλύουμε τις πληροφορίες σας για να μπορούμε να προσφέρουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, και επίσης θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές για διάφορους άλλους σκοπούς όπως περιγράφονται κατωτέρω:

Διαχείριση της παραγγελίας σας: χρησιμοποιούμε πληροφορίες όπως το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας και λεπτομέρειες πληρωμής για να μπορούμε να επεξεργαστούμε και να σας παραδώσουμε τις παραγγελίες σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση της παραγγελίας σας. 

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: εάν επικοινωνήσετε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας (ή αντιστρόφως), θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες της παραγγελίας σας καθώς και το ιστορικό της επικοινωνίας μας για να διαχειριστούμε την παραγγελία σας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
 

Άλλες υπηρεσίες του Closet22: ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητήσατε, όπως σε περιπτώσεις διαφημιστικών προσφορών. Η εν λόγω χρήση των πληροφοριών σας ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει και την επεξεργασία της εγγραφής σας σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες.

Μάρκετινγκ/Προώθηση: είτε δημιουργώντας λογαριασμό στο Closet22, παρέχοντας έτσι τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας, είτε παραγγέλνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσω διαδικτύου, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να σας στείλουμε εξατομικευμένα μηνύματα μάρκετινγκ/προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών. Κατωτέρω θα βρείτε λεπτομερειακή περιγραφή των πληροφοριών που χρησιμοποιούμε καθώς και περιγραφή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες.
 

Είδος πληροφοριών: ο τρόπος της αλληλεπίδρασης σας με το Closet22 μας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Η σωστή κατανόηση και ερμηνεία αυτών των πληροφοριών μας δίνει την ευκαιρία να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να μάθουμε περισσότερα για εσάς και για τα ενδιαφέροντά σας, θα προβούμε σε ανάλυση της αλληλεπίδρασης σας με το Closet22, χρησιμοποιώντας διάφορες πληροφορίες όπως η ηλικία σας, η θέση σας, τις παραγγελίες αγοράς σας από τo Closet22, τις κριτικές προϊόντος σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν έχετε δώσει σχετική συγκατάθεση θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας στείλουμε στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν τα προϊόντα του Closet22 καθώς και τις προωθητικές μας προσφορές. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε το σύνολο των συλλεγμένων πληροφοριών για να δημιουργήσουμε γενικές αναφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και με την εμπειρία τους με την εταιρεία μας.
 

Μέσα επικοινωνίας: όταν μας παρέχετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως τη διεύθυνση e-mail σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης σας, θα ζητήσουμε την άδειά σας για να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία και να σας στείλουμε προσωπικά μηνύματα μάρκετινγκ/προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών. Αν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε μηνύματα σε κάποιο συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας, όπως μέσω μηνυμάτων SMS, τότε σας παρέχουμε εντός των εν λόγων μηνυμάτων μας έναν εύκολο τρόπο για να επιλέξετε να μην λαμβάνετε τέτοια μηνύματα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να διαγραφείτε επικοινωνώντας με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο τηλέφωνο 2310688578 ή στέλνοντας email στο support@closet22.gr.

 

Είδος μηνυμάτων: τα μηνύματα που θα σας στείλουμε είναι στοχευμένα και ειδικά προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ενδιαφέροντά σας, όπως περιγράφεται ανωτέρω. Τα μηνύματα που αποστέλλονται στο πλαίσιο άμεσης εμπορικής/προωθητικής επικοινωνίας (direct marketing) ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και διαφημιστικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, για εκδηλώσεις και διαφημιστικές προσφορές, και για ειδήσεις σχετικά με το Closet22.

  

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Η καλή πίστη – fair play - και η διαφάνεια είναι για μας είναι σημαντικές αρχές. Επιθυμούμε να υπάρχει διαφάνεια για τις πληροφορίες που συλλέγουμε και επιθυμούμε να σας προσφέρουμε σαφείς δυνατότητες πρόσβασης στα στοιχεία σας, για να μπορείτε να τα τροποποιήσετε ή να τα διαγράψετε, ή για να ασκήσετε οποιαδήποτε άλλα δικαιώματα όσον αφορά στις πληροφορίες που έχουμε για σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ (PRIVACY) ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)
 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Από τη στιγμή που έχετε παραγγείλει προϊόντα ή υπηρεσίες ή έχετε δημιουργήσει λογαριασμό με το Closet22, θα έχετε πρόσβαση σε πολλά από τα στοιχεία σας μέσω της ιστοσελίδας μας. Η ιστοσελίδα μας σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσετε, να ενημερώσετε ή να αφαιρέσετε πληροφορίες που έχουμε για εσάς.

Εάν κάποια πληροφορία που τυχόν έχουμε για εσάς δεν είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας μας, θα μπορείτε να μας στείλετε δωρεάν σχετική αίτηση πρόσβασης μέσω του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών: support@closet22.gr

Όταν παραλάβουμε την αίτησή σας θα επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας και θα σας παρουσιάσουμε επισκόπηση των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς. Η επισκόπηση θα περιλαμβάνει τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες, τους παραλήπτες και την πηγή των πληροφοριών αυτών.

Όταν παραλάβετε αυτές τις πληροφορίες μπορεί να επιλέξετε να ασκήσετε τα σχετικά δικαιώματά σας, όπως να ζητήσετε να γίνουν τροποποιήσεις σε ορισμένες λανθασμένες πληροφορίες ή να ζητήσετε την απόκρυψη ή την αφαίρεσή αυτών.
 

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (OPT OUT) ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Όλες οι επικοινωνίες μας που γίνονται στο πλαίσιο του μάρκετινγκ/ προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών περιλαμβάνουν έναν εύκολο τρόπο ακύρωσης της λήψης τέτοιων μηνυμάτων στο μέλλον, όπως π.χ. μέσω ένος συνδέσμου, με τον οποίο μπορείτε να ανακαλέσετε τη συνδρομή σας. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας για συγκεκριμένα μέσα επικοινωνίας (όπως το e-mail ή τα μηνύματα sms), ακολουθώντας τα βήματα που θα αναφέρονται κάθε φορά στο μήνυμα που θα παραλάβετε μέσω του σχετικού μέσου επικοινωνίας.


Αν θέλετε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας από όλα τα μηνύματά μας καθώς και τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των στοιχείων σας για σκοπούς μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο ανάκλησης συνδρομής (unsubscribe) όπως αναφέρεται στα μηνύματα που έχετε παραλάβει. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας support@closet22.gr ή μέσω τηλεφώνου στον αριθμό 2310524268. 

 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Μεταχειριζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας με μεγάλη υπευθυνότητα και εμπιστευτικότητα. Δεν μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας με τρίτους, ενώ χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς που αναγράφονται στο παρόν κείμενο.  

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Το Closet22 δεν θα αποκαλύψει οικειοθελώς καμιά προσωπική πληροφορία όταν αυτό ζητείται από τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου ή τρίτους. Θα αποκαλύψει δεδομένα μόνο κατόπιν έγκυρης σχετικής εντολής από το δικαστήριο ή από τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου.
  

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεσμευόμαστε για την προστασία των πληροφοριών σας και έχουμε λάβει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τις πληροφορίες σας από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, πρόσβαση ή κατάχρηση. Διατηρούμε τα στοιχεία σας για περιορισμένη διάρκεια δύο χρόνων, αρχίζοντας από τον χρόνο της τελευταίας αλληλεπίδρασής σας μαζί μας, εκτός εάν υφίσταται υποχρέωση για τη διατήρηση των πληροφοριών για μακρύτερο χρονικό διάστημα από τον νόμο, ή εάν αυτό απαιτείται στο πλαίσιο κάποιας δικαστικής διαδικασίας.

Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται και επεξεργάζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας, για το πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ή για τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο:

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών

info@closet22.com

2310688578

αν προτιμήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ταχυδρομείου, μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας στην παρακάτω διεύθυνση:

Closet22
Παράδρομος Εγνατίας, Γωνία με Εμ. Πανσελήνου
Βιομηχανική Περιοχή Ωραιοκάστρου
Θεσσαλονίκη
Ελλάδα
 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το Closet22 έχει δεσμευτεί να συμμορφώνεται με τις θεμελιώδεις αρχές του ιδιωτικού απορρήτου και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, ελέγχουμε τακτικά την διαδικτυακή δήλωσή μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν λάθη και ότι είναι ευδιάκριτη στις ιστοσελίδες, ότι περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ότι εφαρμόζεται πλήρως και ότι είναι συμβατή με τις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ενίοτε, αυτή η δήλωση ιδιωτικού απορρήτου ενδέχεται να τροποποιηθεί ούτως ώστε να συμβαδίζει με τυχόν νέες εξελίξεις στην τεχνολογία του Διαδικτύου και με τυχόν νέες ευκαιρίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, αλλά και για να συμμορφωνόμαστε πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι σημαντικές τροποποιήσεις στην πολιτική μας θα δημοσιοποιούνται στις ιστοσελίδες μας μαζί με την ενημερωμένη έκδοση της δήλωσής μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων .

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή στη φορητή συσκευή σας. Στο τμήμα αυτό, χρησιμοποιούμε τον όρο «cookies» ως γενικότερο όρο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τα cookies, τα Flash cookies, τα web beacons, και το JavaScript. Τα cookies δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και αφαιρούνται αυτόματα όταν λήξουν. Κάποια cookies λήγουν κατά το τέλος της επίσκεψής σας στο διαδίκτυο, ενώ άλλα αποθηκεύονται για μικρό χρονικό διάστημα.
 

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ COOKIES;

To Closet22 χρησιμοποιεί τα cookies ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Υπάρχουν διαφορετικά είδη cookies, ενώ το κάθε είδος παρέχει διαφορετικές λειτουργίες. Μερικά είδη υπάρχουν για να σας επιτρέψουν να περιηγηθείτε την ιστοσελίδα και να δείτε ορισμένες λειτουργίες. Άλλα είδη μας ενημερώνουν αναφορικά με την εμπειρία περιήγησής σας, όπως π.χ. όταν αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο να βρείτε αυτό που αναζητάτε, για να μπορούμε να βελτιωθούμε και να είναι η μελλοντική σας επίσκεψη όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.
 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ COOKIES ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

Τα πιο σημαντικά cookies είναι τα αναγκαία cookies. Αυτά είναι απαραίτητα και σας βοηθούν στο να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα και να χρησιμοποιείτε βασικές λειτουργίες όπως τα media plugins. Επίσης, υπάρχουν τα cookies λειτουργικότητας τα οποία σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε το καλάθι αγορών σας, να δημιουργείτε λίστα επιθυμιών (wish list), και να αποθηκεύετε τις λεπτομέρειες αποστολής σας για ταχύτερη ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Χρησιμοποιούμε τα cookies απόδοσης για να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας. Επίσης, καθώς θέλουμε να σας παρουσιάσουμε σχετικές προσφορές, συλλέγουμε δεδομένα περιήγησης. Τα cookies αλληλεπίδρασης υπάρχουν για να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να υποβάλλετε αξιολογήσεις. Cookies στόχευσης. Τα εν λόγω cookies αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας ούτως ώστε να σας παρουσιάζονται σχετικές διαφημίσεις εκτός της ιστοσελίδας μας. Κατωτέρω σας παρουσιάζουμε μια πιο εμπεριστατωμένη επισκόπηση των ειδών των cookies που χρησιμοποιούμε. 

 

• ΑΝΑΓΚΑΙΑ COOKIES

Είναι απαραίτητα και σας βοηθούν στο να περιηγείστε στην ιστοσελίδα και στο να βλέπετε ορισμένα χαρακτηριστικά. Ήτοι, τα cookies αυτά διασφαλίζουν ότι το καλάθι αγορών σας είναι αποθηκευμένο σε όλα τα βήματα της ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας. Τα cookies αυτά αποθηκεύονται για όλη τη διάρκεια της περιόδου περιήγησής σας.

• COOKIES ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Είναι απαραίτητα για να μπορούμε να σας παρέχουμε μια ομαλότερη εμπειρία συναλλαγής. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν και σας υπενθυμίζουν το καλάθι αγορών σας, και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε λίστα επιθυμιών. Τα cookies αυτά αποθηκεύονται για όλη τη διάρκεια της περιόδου περιήγησής σας.

• COOKIES ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Μας βοηθούν στο να καταλάβουμε την αγοραστική συμπεριφορά των επισκεπτών μας. Αυτό μας επιτρέπει στο να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας, ώστε η διαδικασία αγοράς να γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη για εσάς.

• COOKIES AΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ

Υπάρχουν για να μπορείτε να εκφράσετε την άποψή σας. Θέλουμε να ξέρουμε την άποψή σας για τα προϊόντα μας, την ιστοσελίδα μας, καθώς και την άποψή σας για το Closet22 γενικότερα. Τα cookies αυτά θα σας επιτρέψουν να μας προτείνετε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να μιλήσετε με αντιπροσώπους μας. Επίσης, μπορείτε να συμβουλεύετε άλλους πιθανούς αγοραστές των προϊόντων μας, μέσω της αξιολόγησης των προϊόντων μας.

• COOKIES ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Τα cookies αυτά θα αποθηκεύουν τις αγοραστικές σας προτιμήσεις και τις προτιμήσεις σας αναφορικά με τα προϊόντα μας. Πιστεύουμε ότι το παν στη διαφήμιση είναι η συσχέτιση. Τα cookies αυτά μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε τις προτιμήσεις σας με τους διαφημιστές μας. Έτσι, εάν επισκέπτεστε π.χ. την ιστοσελίδα της Google, η διαφήμιση που θα βλέπετε θα είναι πιο σχετική με τις προτιμήσεις σας.
 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΑ COOKIES.

Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας για να διαγράψετε ή να αποτρέψετε να αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας ή στη φορητή συσκευή σας, χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση. Το τμήμα «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας παράσχει πληροφορίες για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των cookies σας. Δείτε πως λειτουργεί αυτό για το δικό σας πρόγραμμα περιήγησης στις εξής διευθύνσεις:

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/gp/cookies/en

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash cookies): http://www.adobe.com/security/flashplayer/articles/lso/

 

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Άρθρο 1
Σκοπός και Πεδίο Εφαρμογής

1. Ο Κώδικας θέτει τις γενικές αρχές και ορίζει τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς, που πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις.

2. Εφαρμόζεται στις συναλλαγές στο πλαίσιο των συμβάσεων πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών που συνάπτονται μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών έναντι αμοιβής εξ ολοκλήρου διαδικτυακά δηλαδή με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως χωρίς να είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη φυσική παρουσία των δύο μερών (συναλλαγές B2C). 

3. Ο Κώδικας αφορά σε κανόνες αυτορρύθμισης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο που απευθύνεται σε καταναλωτές και ισχύει με την επιφύλαξη της ενωσιακής και ελληνικής νομοθεσίας περί ηλεκτρονικού εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά.

Άρθρο 2 
Ορισμοί

1. Για την εφαρμογή του Κώδικα οι ακόλουθοι όροι έχουν την έννοια που τους αποδίδεται παρακάτω:
α) Ως «επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στο χώρο του "ηλεκτρονικού επιχειρείν"», (εφεξής επιχείρηση) νοούνται νομικά ή φυσικά πρόσωπα με έδρα την Ελλάδα που παρέχουν προϊόντα ή/και υπηρεσίες προς καταναλωτές στην Ελλάδα ή/και στο Εξωτερικό, δραστηριοποιούμενα νομίμως ευθέως ή/και ως μεσάζοντες παροχής υπηρεσιών έναντι αμοιβής άμεσης ή έμμεσης με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως και κατόπιν προσωπικής επιλογής του καταναλωτή.
β) Ως «με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως» νοούνται οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχονται από τις επιχειρήσεις και γίνονται αποδεκτά από τους καταναλωτές μέσω εξοπλισμών ηλεκτρονικής επεξεργασίας η οποία παρέχεται, διαβιβάζεται και λαμβάνεται εξ ολοκλήρου μέσω του Διαδικτύου ή/και κινητών δικτύων/εφαρμογών κειμένου).
γ) Για τους υπόλοιπους όρους ισχύουν οι ορισμοί που υπάρχουν στον ν. 2251/1994, όπως ισχύει, στο π.δ. 131/2003 και στον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας του άρθρου 7 του ν. 3297/2004, όπως ισχύει.

2. Σε περίπτωση αμφιβολίας υπερισχύουν οι ορισμοί της κείμενης νομοθεσίας.

Άρθρο 3
Γενικές αρχές και υποχρεώσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων

Α. Γενικές αρχές

Ο Κώδικας διέπεται από τις αρχές της προστασίας του καταναλωτή, της διαφάνειας, της αμεροληψίας, της τεχνολογικής ουδετερότητας, της επαγγελματικής δεοντολογίας, της ηθικής συμπεριφοράς και του σεβασμού στην ιδιωτική ζωή, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως ειδικότερα αναφέρονται στα άρθρα 4 και 5 του παρόντος.

Β. Ελάχιστα στοιχεία ενημέρωσης του καταναλωτή

1. Η επιχείρηση εξασφαλίζει την προσυμβατική ενημέρωση του καταναλωτή ώστε να είναι δυνατή η πλήρης, ακριβής και σαφής ενημέρωση του για τα ακόλουθα:
i. Πλήρη εταιρική επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνα επικοινωνίας/ηλεκτρονική διεύθυνση.
ii. Αριθμό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ.
iii. Κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων που πωλεί και ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. η συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ή άλλων φόρων, τα έξοδα αποστολής, ή τα τυχόν έξοδα επιστροφής του προϊόντος τυχόν επιπλέον χρεώσεις, τους όρους και τρόπους πληρωμής, τις εγγυήσεις, μέγεθος-διαστάσεις του προϊόντος), καθώς και για τα μέσα πληρωμής.
iv. Διαθεσιμότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων και την προθεσμία, εντός της οποίας ο προμηθευτής αναλαμβάνει να παραδώσει τα αγαθά ή να παρέχει τις υπηρεσίες.
ν. Χαρακτηριστικά των χρεώσεων, πιθανά εκπτωτικά πακέτα ή ειδικές προσφορές.
vi. Όρους υπαναχώρησης από την σύμβαση καθώς και την καταγγελία ή ακύρωση της σύμβασης, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο άρθρο 6 του παρόντος.
vii. Τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των δια-φορών τους και πληροφορίες για τους αναγνωρισμένους φορείς εναλλακτικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών, τους οποίους οι προμηθευτές δεσμεύονται ή υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν για την επίλυση των διαφορών. Σε περίπτωση απουσίας τέτοιας δέσμευσης ή υποχρέωσής τους, οι προμηθευτές διευκρινίζουν οπωσδήποτε και το εάν θα κάνουν χρήση των σχετικών φορέων.
viii. Τη δυνατότητα για την ηλεκτρονική εναλλακτική επίλυση διαφορών όπως ειδικότερα αναφέρεται στο άρθρο 8 του παρόντος.
ix. Τους όρους εξυπηρέτησης μετά την πώληση, τις τυχόν εμπορικές εγγυήσεις (περιεχόμενο, διάρκεια και έκταση εδαφικής ισχύος), και την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. Α.Κ.
x. Την ενδεχόμενη ανάγκη συχνής συντήρησης των προϊόντων ή την ύπαρξη ανταλλακτικών ιδιαίτερα μεγάλου κόστους σε σχέση με την τρέχουσα τιμή των προϊόντων αυτών.
xi. Τον σκοπό της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων και την ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης και αντίρρησης, όπως ειδικότερα αναφέρονται στο άρθρο 5Β/παρ. 5 του παρόντος.
xii. Τους κώδικες δεοντολογίας ή τυχόν σήματα αξιοπιστίας που τους δεσμεύουν.
xiii. Η ανωτέρω πληροφόρηση προς τον καταναλωτή πρέπει να είναι κατανοητή, νόμιμη, αληθής, επικαιροποιημένη, εύκολα προσβάσιμη σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, και επαληθεύσιμη και να γίνεται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε άλλη γλώσσα.

2. Οι όροι της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ή και πώλησης προϊόντων πρέπει να είναι αναρτημένοι στον διαδικτυακό τόπο της επιχείρησης σε σημείο στο οποίο εύκολα μπορεί να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής.

3. Στις περιπτώσεις υποβολής αιτήματος παραγγελίας από τον καταναλωτή η επιχείρηση υποχρεώνεται να παραδίδει/αποστέλλει άμεσα αποδεικτικό παραλαβής του αιτήματος παραγγελίας το οποίο αναγράφει σαφώς την ημερομηνία παραλαβής και επιβεβαίωση της παραγγελίας.

4. Με ευθύνη της επιχείρησης, καθίσταται σαφής στον καταναλωτή ο χρόνος κατά τον οποίο θεωρείται ότι έχει συναφθεί η σύμβαση, κατά τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία Οι βασικοί συμβατικοί όροι θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων διαθέσιμοι στους καταναλωτές και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε η εντολή της παραγγελίας να μην μπορεί να καταχωρισθεί, αν προηγουμένως ο χρήστης δε λάβει γνώση αυτών. Μετά την κατάρτιση της σύμβασης, η επιχείρηση οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που συνεπάγεται τροποποίηση των όρων της, ιδίως να τροποποιήσει το τίμημα ή να ενημερώσει για μη διαθεσιμότητα του παραγγελθέντος προϊόντος ή παραγγελθείσας υπηρεσίας.

5. Ο καταναλωτής έχει επαρκή ενημέρωση για την πορεία της παραγγελίας του.

6. Η επιχείρηση σε περίπτωση που τυχόν διαπιστώσει ότι ο καταναλωτής δεν είχε σωστή πληροφόρηση ή η σύναψη της σύμβασης δεν έγινε με την ρητή συγκατάθεση του καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επιλύσει το ζήτημα σε εύλογο χρόνο.

7. Το προσωπικό των επιχειρήσεων του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο έρχεται σε επικοινωνία με τους καταναλωτές για παροχή υπηρεσιών ή και πώληση προϊόντων πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο για τα ανωτέρω αναφερθέντα και να απαντά στις εύλογες ερωτήσεις των καταναλωτών με σαφήνεια και ακρίβεια.

Γ. Διαφήμιση - Προώθηση

1. Η διαφήμιση και η προώθηση πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία.

2. Σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται να ισχύουν τα ακόλουθα:
i. Τα διαφημιστικά μηνύματα και όλες οι πληροφορίες που παρέχονται από τις επιχειρήσεις πρέπει να χαρακτηρίζονται (κατά περίπτωση και στο μέτρο του δυνατού δυνάμει του μέσου που χρησιμοποιείται) από σαφήνεια ως προς την ταυτότητα της επιχείρησης, τις ιδιότητες και την τελική τιμή του διαφημιζόμενου προϊόντος, ή εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν, τον τρόπο υπολογισμού αυτής, σε γλώσσα απλή και κατανοητή για τον καταναλωτή, ώστε ο τελευταίος να είναι σε θέση να αξιολογεί τις παρεχόμενες πληροφορίες και να προβαίνει με ασφάλεια στην ορθή κατά την κρίση του απόφαση ως προς την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών.
ii. Οι διαφημίσεις ή άλλες προσφορές να απέχουν από παραπλανητικές ή επιθετικές πρακτικές πριν, κατά τη διάρκεια και ύστερα από εμπορική συναλλαγή που σχετίζεται με συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία, και η οποία άμεσα ή επαγωγικά είναι πιθανό να παραπλανήσει τον καταναλωτή για το προϊόν ή την υπηρεσία που προβάλλεται.
iii. To προσωπικό της επιχείρησης που έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τον καταναλωτή δεν παραπλανά ούτε επιδιώκει να παραπλανήσει με κανέναν τρόπο με πράξεις ή παραλείψεις τους καταναλωτές δίνοντας λανθασμένες εντυπώσεις για την παρεχόμενη υπηρεσία ή και προϊόν.
iv. Η επιχείρηση δεν παρέχει ελλιπή ή ανακριβή πληροφορία σχετικά με την δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας ή πώλησης του προϊόντος στον καταναλωτή.
v.. Κάθε διαφήμιση και προωθητική ενέργεια που απευθύνονται ειδικά σε κοινό ανήλικων δεν επιτρέπεται να τους υποκινεί, άμεσα ή έμμεσα, σε πράξεις βίας, σε χρήση οινοπνευματωδών ποτών, προϊόντων καπνού, τοξικών ουσιών ή σε οποιασδήποτε μορφής επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία τους συμπεριφορά.
vi. Οι επιχειρήσεις τηρούν τους ηλικιακούς περιορισμούς που θέτει η κείμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά την προώθηση και την πώληση συγκεκριμένων κατηγοριών προϊόντων.
vii. Κάθε διαφήμιση και προωθητική ενέργεια που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία θα πρέπει να διασφαλίζει την προσβασιμότητα της σε αυτά.

Άρθρο 4
Προστασία ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

1. Το προσωπικό της επιχείρησης δεν εκμεταλλεύεται την αδυναμία καταναλωτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένων, ανήλικων ατόμων, ατόμων που δεν καταλαβαίνουν καλά την ελληνική γλώσσα, είτε ατόμων με αναπηρία. Οι επιχειρήσεις προβαίνουν σε προσεκτικές, ακριβείς και αντικειμενικές περιγραφές των προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται ειδικά σε τέτοια άτομα κατά τρόπο εύληπτο, κατανοητό και πλήρως προσβάσιμο σε αυτά, ώστε να μην τα παραπλανούν όσον αφορά το πραγματικό μέγεθος, την αξία, τη φύση, τον σκοπό, την ανθεκτικότητα, την απόδοση και την τιμή του εκάστοτε διαφημιζόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας.

2. Ειδικά για τους ανήλικους καταναλωτές οι επιχειρήσεις μεριμνούν - κατά το μέτρο του δυνατού- για την διαμόρφωση των κατάλληλων όρων πρόσβασης στους διαδικτυακούς τους τόπους κατά τα προβλεπόμενα ανά περίπτωση στους ισχύοντες νόμους

Άρθρο 5
Ασφάλεια συναλλαγών και προστασία προσωπικών δεδομένων

Α. Ασφάλεια συναλλαγών

1. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέριμνα για την ασφάλεια των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

2. Οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, να χρησιμοποιούν οι ίδιες ή οι συνεργάτες τους κατάλληλα εργαλεία και μέτρα αναλόγως με την κατηγορία και το είδος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητα και το είδος των δεδομένων που συλλέγουν και επεξεργάζονται (προσωπικά ή μη) και εφαρμόζουν κάθε κατάλληλο μέτρο, ώστε να παρέχουν την νομίμως προβλεπόμενη ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών (ανάλογη προς τα διάφορα στάδια ολοκλήρωσης αυτών) και δεδομένων (προσωπικών ή μη) που συλλέγουν και επεξεργάζονται, καθώς και να ενημερώνουν τους συναλλασσόμενους για τις βασικές παραμέτρους της χρησιμοποιούμενης ασφάλειας και τήρησης απορρήτου με ειδική μνεία στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

3. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων που συλλέγουν και επεξεργάζονται στο μέτρο του νομίμως προβλεπόμενου και αναλόγως με την φύση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Β. Προστασία προσωπικών δεδομένων

1. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να διαθέτουν και να εφαρμόζουν κατανοητή, αληθή, νόμιμη, εύκολα προσβάσιμη και επικαιροποιημένη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να ενημερώνουν τους καταναλωτές όπως απαιτείται από τη σχετική νομοθεσία και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την εν λόγω Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

2. Δεν επιτρέπεται συλλογή, αποθήκευση ή επεξεργασία των δεδομένων που ο νόμος χαρακτηρίζει ως ευαίσθητα, δηλαδή τα δεδομένα που αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ένωση, σωματείο και συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια καθώς και τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες εκτός αν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που ο νόμος και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ορίζουν.

3. Η συλλογή, επεξεργασία, τήρηση και χρήση των λοιπών προσωπικών δεδομένων γίνεται μόνον όταν αυτό επιτρέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και πάντα σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από αυτό όρους.

4. Ειδικότερα αναφορικά με την χρήση «πάσης φύσεως cookies», η εγκατάσταση τους θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά από κατάλληλη ενημέρωση του καταναλωτή και επί τη βάσει της συγκατάθεσης του, σύμφωνα με τον νόμο και τις σχετικές οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

5. Σε περίπτωση μη συγκατάθεσης/αποδοχής "cookies", οι επιχειρήσεις επιτρέπουν, εφόσον είναι τεχνολογικά εφικτό, τη συνέχιση της χρήσης της ιστοσελίδας από τον καταναλωτή, χωρίς την αποστολή των cookies.

6. Οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται δεν γνωστοποιούνται ούτε διαβιβάζονται σε τρίτους, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση ή συγκατάθεση του προσώπου που αφορούν, ή/και στις περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει, σύμφωνα πάντοτε με τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

7. Οι επιχειρήσεις σέβονται την επιθυμία των καταναλωτών να μην περιλαμβάνονται σε αρχεία που έχουν ως σκοπό την πραγματοποίηση μη ζητηθεισών εμπορικών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήση) για προώθηση και προμήθεια προϊόντων ή υπηρεσιών, εφόσον το έχουν δηλώσει προς τον φορέα παροχής διαθέσιμης στο κοινό.

8. Οι επιχειρήσεις παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέγουν εάν επιθυμούν την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων και κάθε είδους ενημερωτικών δελτίων και σε περίπτωση αποδοχής να έχουν την δυνατότητα ελεύθερης ανάκλησης της συναίνεσης τους και οι επιχειρήσεις να έχουν την υποχρέωση της μη επαναπροώθησης νέων διαφημιστικών μηνυμάτων και κάθε είδους ενημερωτικών δελτίων εφεξής (εκτός αν υπάρξει εκ νέου συγκατάθεση ή πληρούνται εκ νέου οι εκ του νόμου προβλέψεις).

9. Ο καταναλωτής δικαιούται να έχει άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση για τα θέματα των προσωπικών του δεδομένων, να αντιτίθεται στην χρήση αυτών σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες, να ζητά και να επιβεβαιώνει την μερική ή ολική διαγραφή τους από τα αρχεία της επιχείρησης, να ζητά την διόρθωση ή συμπλήρωση τους, να πληροφορείται τον χρόνο και τον τρόπο της αρχικής απόκτησης των προσωπικών του δεδομένων από την επιχείρηση καθώς και να ενημερώνεται για τις εφαρμοζόμενες μεθόδους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Άρθρο 6
Δικαίωμα υπαναχώρησης για τους καταναλωτές

1. Ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε κείμενης νομοθεσίας.

2. Πριν ο καταναλωτής δεσμευθεί συμβατικώς, ο προμηθευτής πρέπει να τον ενημερώσει, με σαφή, ευκρινή και κατανοητό τρόπο, στη γλώσσα του, για το δικαίωμά του για άσκηση αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης εντός της νομίμως προβλεπόμενης προθεσμίας των δεκατεσσάρων (14) ημερών, που αρχίζει από το χρονικό σημείο που καθορίζει κάθε φορά ο νόμος, καθώς και για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις εξαιρέσεις και τη διαδικασία άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, αλλά και για τις συνέπειες από την άσκηση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε προϊόντος/υπηρεσίας και παρέχοντας του και υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης.

Άρθρο 7
Εξυπηρέτηση καταναλωτών

1. Η επιχείρηση εξασφαλίζει ότι διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς (μέσω τηλεφώνου ή/και e-mail) και επαρκές προσωπικό το οποίο ασχολείται με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, καταβάλλοντας εύλογες προσπάθειες για την ενημέρωση τους σχετικά με τα αιτήματά τους εντός των νομίμων χρονικών ορίων ανά περίπτωση.

2. Όταν η επικοινωνία γίνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, η επιχείρηση εξασφαλίζει ότι ο καταναλωτής δεν μένει σε υπερβολική αναμονή και σε κάθε περίπτωση η χρέωση της κλήσης δεν υπερβαίνει τις χρεώσεις που ισχύουν για αστικές κλήσεις.
Όταν η επικοινωνία γίνεται μέσω διαδικτυακής φόρμας επικοινωνίας ή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησης, λαμβάνεται μέριμνα για την αποστολή απάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα από τη λήψη του σχετικού αιτήματος του πελάτη.

Άρθρο 8
Ηλεκτρονική Εναλλακτική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών

1. Οι επιχειρήσεις ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη δυνατότητα εναλλακτικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών που έχουν προκύψει από συμβάσεις ηλεκτρονικής πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών κάνοντας χρήση των καταχωρημένων φορέων ΕΕΔ στο Μητρώο σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 70330/2015.

2. Οι επιχειρήσεις, είτε δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν την ΕΕΔ είτε όχι, παρέχουν με τρόπο ευπρόσιτο, μέσα από τους δικτυακούς τόπους τους, ηλεκτρονικό σύνδεσμο στην πανενωσιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ), σε εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 524/2013) μέσω της οποίας οι καταναλωτές υποβάλλουν την καταγγελία τους, προωθώντας αυτή στην συνέχεια στον σχετικό φορέα ΕΕΔ.» 

 

CLOSET22

 Το Closet22 ανήκει στην εταιρία ΒΙΟΚΑΛ Αφοί Ιωακειμίδη, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου εσωρούχων από το 1974.

Back to school εκπτώσεις

Made by Elena Theodoridou with 🦄