Πώς να βρεις σωστό νούμερο σουτιέν

 

Δοκίμασε μερικά

Το μέγεθος μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και κάθε σουτιέν να εφαρμόζει λίγο διαφορετικά στο στήθος σου. 

Παρατήρησε το στήθος σου από πάνω

Το κλασικό μας λάθος είναι ότι αντί να κοιτάξουμε πρώτα το στήθος μας από επάνω, πηγαίνουμε κατευθείαν στον καθρέφτη.

Θα πρέπει να δεις αν φαίνεται να προεξέχει το στήθος σου πάνω από το σουτιέν, μιας και αυτό δείχνει ότι τα cups είναι πάρα πολύ μικρά και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για το στήθος σου.

Αυτό θα είναι και τεράστιο πρόβλημα για όσες γυναίκες φοράνε συχνά πουκάμισο, καθώς θα είναι πολύ εμφανές το κόψιμο του σουτιέν.

Το μπροστινό μέρος του θα πρέπει να εφάπτεται στο στήθος


Το σημείο του σουτιέν που βρίσκεται στο κέντρο του στήθους σου στο μπροστινό μέρος, θα πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς επάνω στο δέρμα σου και να μην έχει κενό, ακόμη και όταν σηκώνεις τα χέρια σου στον αέρα.

Αν συμβαίνει το αντίθετο μπορεί να φταίει είτε το νούμερο του σουτιέν είτε ακόμη και το στυλ της μπανέλας που έχει μέσα.

Στο κούμπωμα και τα πλαϊνά θα πρέπει να έχει μικρό περιθώριο

Το ιδανικό είναι να χωράνε δύο δάχτυλα σου πίσω από το κούμπωμα. Επίσης θα πρέπει να είναι σε θέση το δάχτυλο σου να γυρίσει γύρω από το λάστιχο στην πλάτη.

Επιπλέον, το σωστό σημείο είναι το πίσω μέρος του να βρίσκεται στη μέση από τον αγκώνα και τον ώμο σου. Αν κατεβαίνει πιο χαμηλά σημαίνει ότι είναι πιο χαλαρό και θα πρέπει να κοιτάξεις για ένα μικρότερο.

Έλεγξε τις τιράντες

Οι τιράντες δεν θα πρέπει να αφήνουν σημάδια στους ώμους σου, αλλά ούτε και να πέφτουν. Και να θυμάσαι ότι το λάστιχο στην μέση είναι αυτό που στηρίζει το στήθος και όχι οι τιράντες.

Επιπλέον, αν έχεις μεγάλο στήθος φρόντισε να επιλέξεις κάποιο σουτιέν με πιο φαρδιές τιράντες.

Extra tips: Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα μικρότερο μέγεθος στο λάστιχο, θα πρέπει να πάρεις μεγαλύτερο μέγεθος cups. Για παράδειγμα, αν το 36Β είναι πολύ χαλαρό, δοκίμασε το 34C.

Και αν από την άλλη πλευρά θέλεις να είναι μεγαλύτερο στην μέση, τότε θα χρειαστείς ένα μικρότερο νούμερο cups. Για παράδειγμα, αν το 34Β είναι πάρα πολύ σφιχτό επάνω σου, δοκίμασε το 36Α.